La pressió als hospitals espanyols continua baixant: 12,10% de llits Covid i les UCI al 33%

El Ministeri de Sanitat ha comunicat aquest dilluns 20.849 nous casos i 535 morts.

Una cambrera prepara la terrassa del restaurant on treballa per a atendre els seus clients en L'Hospitalet de Llobregat.
Una cambrera prepara la terrassa del restaurant on treballa per a atendre els seus clients en L'Hospitalet de Llobregat. / Toni Albir (Efe)

La millora de la situació pandèmica d'aquesta tercera onda no ha aconseguit en el cas d'Espanya traure aquest dilluns al país del nivell de risc extrem, com si ha ocorregut en el cas de la Comunitat Valenciana. La incidència s'ha situat aquest dilluns en 252,19 casos per cada 100.000 habitants, xifra que suposa una forta davallada de més de 42 punts, però que encara se situa per damunt dels 250 casos que Sanitat considera l'inici del risc extrem.

El Ministeri de Sanitat ha comunicat aquest dilluns 20.849 nous casos i 535 morts. La pressió als hospitals espanyols continua baixant. Així, un 12,10% dels ingressats a un centre hospitalari són malalts de Covid-19 (0,7 punts menys que divendres), així com un 33,02% dels que es troben a una UCI (1,75 punts menys que fa tres dies).

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències, Fernando Simón, ha explicat en roda de premsa que a pesar de la millora de la situació estem en "incidències altes" que no permeten rebaixar les mesures. Hi ha onze autonomies i ciutats autònomes per davall dels 250 casos per cada 100.000 habitants. "Una relaxació excessiva de les mesures actuals o una relaxació d'algunes mesures que no vaja acompanyada de les que es mantenen poden dur a increments que ningú desitja", ha advertit. El responsable sanitari ha recordat que la pressió hospitalària és encara molt alta a pesar d'haver millorat.

D'altra banda, el responsable sanitari ha dit que a Espanya hi ha vacunats 1.197.061 persones immunitzades i que el ritme de vacunació és elevat. "Cada dia tenim més evidència que els vacunats tenen menys probabilitat de tindre la malaltia i aquells que l'agafen és més lleu", ha resumit.

També et pot interessar

stats