Presó per violar una menor durant sis anys i portar-la al suïcidi

El Tribunal Suprem confirma una decisió de l’Audiència Provincial de Castelló i condemna l’agressor a quinze anys de tancament.

Manifestació contra les agressions masclistes, el passat 21 de juny a la Ciutat de la Justícia de València
Manifestació contra les agressions masclistes, el passat 21 de juny a la Ciutat de la Justícia de València / Arxiu

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de quinze anys de presó a un home que va violar durant sis anys la filla menor de la seua exparella sota l’amenaça que mataria sa mare, uns fets que la van portar al suïcidi quatre anys després de decidir denunciar-los.

Els fets es remunten a 2007, quan la víctima tenia 10 anys, i es van estendre fins a 2013, moment en què la menor va decidir denunciar unes agressions que li van provocar un trastorn per estrés postraumàtic crònic. Ara, l’alt tribunal confirma la condemna de l’Audiència Provincial de Castelló per un delicte continuat d’agressió sexual, pel qual li va imposar deu anys de llibertat vigilada i l’obligació d’indemnitzar la mare de la víctima amb 40.000 euros.

“Es dedueix racionalment que el relat que ofereix la menor (...) és veraç”, ha sentenciat el Suprem. La seua versió, segons indica la decisió judicial, recolza sobre els testimonis de persones properes a la víctima, a més dels informes psiquiàtrics i pel trastorn que els fets van provocar en la menor, “que desgraciadament va culminar amb el suïcidi d’aquesta”.

També et pot interessar

stats