A presó un presumpte radicalitzador jihadista a Alacant

L'arrestat utilitzava diferents xarxes socials i missatgeria instantània per a publicar continguts radicals

Moment de la detenció del presumpte jihadista a Alacant / À Punt NTC

Un home de quaranta-un anys ha sigut enviat a presó després de ser detingut a la pedania il·licitana de la Foia (Baix Vinalopó) per, presumptament, ser un jihadista que radicalitzava utilitzant diferents xarxes socials i plataformes de missatgeria instantània, en les quals intercanviava continguts.

Segons ha informat aquest dimecres la Guàrdia Civil, l'operació ha sigut desenvolupada juntament amb el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i en col·laboració amb l'agència Europol, sota la direcció del Jutjat Central d'Instrucció número 5 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

En el passat, el detingut havia intentat desplaçar-se a zones de conflicte, concretament a Síria i l'Iraq, i en el registre del seu domicili s'han intervingut diversos dispositius electrònics, que una vegada analitzats han permés constatar la tinença i l'intercanvi d'una ingent quantitat de material audiovisual associat a organitzacions terroristes de caràcter jihadista. Hi predominava material editat per agències oficials de l'Estat Islàmic.

La investigació es va iniciar després de detectar a la província d'Alacant una persona vinculada a l'ideari jihadista. Fruit de la cooperació policial internacional es va poder conéixer que hauria intentat accedir a Síria o a l'Iraq acompanyat d'unes altres tres persones, que ja haurien protagonitzat actes de violència. En destaca un, en ser considerat autor d'un atemptat terrorista a Grozni (Rússia) on van morir vint-i-una persones i unes altres setze van resultar ferides.

El detingut desenvolupava una activitat propagandística intensa i de gran rellevància en plataformes vinculades a organitzacions terroristes, com l'Estat Islàmic.

L'arrestat es trobava en plataformes d'intercanvi de continguts jihadistes molt restringides, on tenia accés a un material especialitzat, entre altres, a una enorme quantitat de publicacions considerades "manuals d'instruccions" per a la captació i adoctrinament d'altres potencials terroristes.

Durant la investigació s'ha pogut acreditar que aquesta persona mantenia estrictes mesures de seguretat que li havien permés no ser identificat fins al moment. De fet, utilitzava aplicacions per a mòbils que li permetien donar anonimat a les seues telefonades.

Aquest dimarts ha posat el detingut a la disposició de l'autoritat judicial, que va decretar el seu ingrés a la presó provisional.

També et pot interessar

stats