A presó els quatre detinguts per la violació múltiple a una menor

La investigació continua oberta per a buscar més implicats després de la declaració de la menor davant el jutge.

Un agent de la Guàrdia Civil trasllada a un dels deu detinguts al jutjat
Un agent de la Guàrdia Civil trasllada a un dels deu detinguts al jutjat / Natxo Francés (Efe)

El jutjat d'instrucció número 1 d'Ontiyent ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per als 4 joves que dissabte de vesprada van passar a disposició judicial, acusats per, presumptament, haver violat una menor de 16 anys.

La menor que ha denunciat els fets va assegurar davant el jutge que la violaren entre una quinzena de joves, per això la investigació continua oberta i podria haver-hi més detencions.

En un principi van ser sis els acusats, un d'ells menor d'edat, que ha quedat en llibertat amb càrrecs, tot i que està acusat de violació i a l'espera de la citació per part de la Fiscalia de Menors. Respecte a un segon detingut, que ha quedat en llibertat, la Guàrdia Civil entén després de la seua declaració que no havia participat de forma activa en la violació grupal, tot i que sí que se l'acusa de delicte d'omissió del deure d'auxili.

A més, la Guàrdia Civil està investigant si podrien haver intoxicat la víctima amb alguna substància en el transcurs d'una festa durant la matinada del dissabte a diumenge de la setmana passada.

Dissabte, a les portes dels jutjats, s'han viscut moments de tensió quan desenes de persones han increpat els detinguts amb crits i insults. Han hagut d'intervindre agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil. També han protestat col·lectius feministes, que portaven pancartes amb els lemes "Si en toques una ens toques a totes" i "Ens volem vives i amb vides dignes".

També et pot interessar

stats