Presó provisional per al presumpte autor de l'incendi de Gran Canària

Segons el Govern de Canàries, el foc ha quedat estabilitzat després de quatre dies.

Un dels helicòpters que treballa en l'extinció de l'incendi a Gran Canària
Un dels helicòpters que treballa en l'extinció de l'incendi a Gran Canària / Elvira Urquijo (Efe)

La titular del jutjat d'instrucció número 2 d’Arucas, a Gran Canària, ha acordat la presó provisional, eludible amb fiança, per al detingut dissabte com a presumpte autor de l'incendi que ha cremat 1.500 hectàrees als cims de l'illa.

El detingut ha declarat aquesta jornada davant la jutgessa, que ha decidit investigar-lo per un suposat delicte d'incendi. L'home va ser arrestat per la Guàrdia Civil hores després que al municipi d’Artenara s'iniciara un perillós incendi de tipus "exprés". 

Segons ha anunciat el Govern de les Canàries en un comunicat, el foc ha quedat estabilitzat aquest dimarts a les 20:30 hores. Així i tot, ha assegurat que continuaran activats tots els mitjans d'extinció necessaris per a fer tasques de vigilància per tal de controlar els punts calents i possibles reactivacions dins de la zona cremada.  

A més, el miler de veïns evacuats pel foc han pogut tornar a les seues cases. Així, després de la tornada als seus domicilis, queda sense efecte el pla de contingència elaborat per a aquesta fi i en els pròxims dies es començarà a avaluar els danys.

També et pot interessar

stats