Presó provisional per a l'exparella de la dona assassinada a Tenerife

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha confirmat que es tracta d’un assassinat masclista 

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

El jutjat de violència sobre la dona número 1 de Santa Cruz de Tenerife ha ordenat l'ingrés en presó provisional, comunicada i sense fiança de l'home que presumptament va matar a punyalades divendres passat la seua exparella al centre de Santa Cruz de Tenerife.

La magistrada que l’investiga per delicte d'assassinat ha dictaminat l'ingrés en presó de l’home, que s'ha acollit al dret de no declarar i, pel que sembla, és l’exparella de la dona de 34 anys que va ser apunyalada a Santa Cruz de Tenerife divendres passat.

Els fets van ocórrer enfront d'un supermercat molt concorregut en aquelles hores i el presumpte assassí, que va fugir del lloc, va quedar detingut dues hores després al seu domicili per agents de la Policia Nacional i la Policia Local, sense que oposara resistència.

La víctima va ser atesa al lloc per personal del Servei d'Urgències Canari i per un metge i un infermer del Centre de Salut Doctor Guigou, molt pròxim al lloc, i després la van traslladar a l'Hospital Nostra Senyora de Candelaria, on va morir poc després.

Vint-i-sis assassinats masclistes el 2022

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha confirmat aquest dilluns a tavés del seu compte de Twitter la naturalesa masclista de l'assassinat d'aquesta dona. Així, el nombre de víctimes assassinades per la parella o l'exparella ascendeix a 26 el 2022 i a 1.156 des del 2003. Segons ha confirmat l'organisme, la víctima no tenia fills ni filles menors d'edat.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha expressat tot l'afecte a la família de la víctima i la fermesa de l'executiu en la lluita contra la violència masclista. "Tenia 34 anys, va morir per les punyalades que la seua exparella li va assestar en ple centre de Santa Cruz de Tenerife. És la violència masclista que dia rere dia arrabassa la vida a les dones. Continuarem ferms en aquesta lluita", ha indicat aquest dilluns en un tuit.

Aquest dilluns de matí, administracions públiques de tot l'arxipèlag han convocat concentracions de rebuig d'aquest assassinat masclista, el segon de l'any a les Canàries.

També et pot interessar

stats