Presó provisional sense fiança per a la parella de la dona assassinada a Borriol

La magistrada ha sol·licitat al Ministeri de Justícia que inicie els tràmits per a demanar l'extradició del sospitós del crim, que es troba detingut a l'Argentina.

El cos de la dona assassinada va ser descobert al seu domicili de Borriol el passat mes de setembre
El cos de la dona assassinada va ser descobert al seu domicili de Borriol el passat mes de setembre

El jutjat de violència sobre la dona número 1 de Castelló ha ordenat presó provisional, comunicada i sense fiança per a l'home detingut a l'Argentina com a presumpte autor de la mort de la seua companya sentimental, el cadàver de la qual va ser descobert al seu domicili de Borriol al setembre, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

L'alt tribunal valencià recorda que sobre l'arrestat hi ha una orde internacional de detenció i que, una vegada ordenat l'ingrés a la presó, demanarà al Ministeri de Justícia que inicie els tràmits per a sol·licitar-ne l'extradició i que les autoritats argentines posen el sospitós a la disposició de la justícia espanyola.

L'arrestat està investigat en una causa oberta per un delicte d'homicidi, encara que les diligències que es practiquen determinaran si es manté aquest delicte o se l'investiga per assassinat. Agents de la Guàrdia Civil, en col·laboració amb les autoritats de l'Argentina, van detindre el presumpte autor del crim masclista de Borriol.

En el transcurs de la investigació de la Guàrdia Civil de Castelló, es va tindre coneixement del trasllat del detingut a l'Argentina per a eludir l'acció de la justícia espanyola. Fruit d'aquestes gestions, es va poder esbrinar que podria trobar-se a la ciutat de Posadas, per la qual cosa els guàrdies civils encarregats del cas es van desplaçar fins al lloc per a col·laborar amb les autoritats policials argentines en la localització del fugit.

En la detenció del presumpte homicida han sigut determinants les investigacions dutes a terme per la Guàrdia Civil, amb el suport d'autoritats locals i de la Interpol, en el marc de la col·laboració policial internacional.

També et pot interessar

stats