Presó provisional sense fiança per al detingut per matar l'exparella a Dénia

L'home, contra qui hi havia una orde d'allunyament, va accedir a l'habitatge de la dona mentre ella dormia.

Agents de la Policia Nacional traslladen el detingut als jutjats
Agents de la Policia Nacional traslladen el detingut als jutjats / Natxo Francés (Efe)

La jutgessa titular del jutjat de violència sobre la dona de Dénia (Marina Alta) ha decretat l'ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança per a l'home detingut dimarts passat per matar presumptament l'exparella al pis on residia, en presència de la filla d'11 anys.

El detingut, de 50 anys, va accedir a la vivenda per una finestra amb l'ajuda d'una escala, aprofitant que la dona dormia. Contra ell hi havia una orde d'allunyament que li prohibia acostar-se a menys de 300 metres d'Elena, que s'ha convertit en la víctima mortal que fa quaranta-nou per violència masclista d'enguany, una més que en tot l'any passat.

La causa està oberta inicialment per un delicte d'homicidi, dos delictes de trencament de sentència i/o mesura cautelar i un delicte de violació de domicili, explica el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

El presumpte assassí havia sigut condemnat en quatre ocasions per violència de gènere i domèstica. La dona estava dins del sistema VioGen, de protecció a les víctimes de la violència masclista perquè havia enunciat que l'exparella va intentar-la atropellar-la a ella i la filla el 2018. Malgrat que en aquell moment el detingut ja tenia activa una orde d'allunyament la denúncia es va arxivar perquèla Fiscalia no va apreciar indicis de criminalitat.

També et pot interessar