Presó provisional sense fiança per a l’assassí confés de la dona a Sagunt

Queda investigat en una causa oberta per un delicte d'homicidi

L'assassí confés ix del jutjat abans d'ingressar en presó / À Punt NTC

El jutjat de primera instància d'instrucció número 1 de Sagunt, amb competències en els assumptes de Violència sobre la Dona, ha acordat aquest divendres a primera hora de la vesprada presó provisional, comunicada i sense fiança per al detingut per matar, presumptament, la dona el passat dimecres en el seu domicili, a Sagunt (Horta Nord), segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). L’home queda investigat en una causa oberta per un delicte d'homicidi, sense perjudici d'ulterior qualificació. El jutge ha decretat el secret de les actuacions.

L'assassí confés de Fátima, de 39 anys i reincident, ja va complir condemna per maltractament arran d'una denúncia que ella va interposar en 2016. Aquest divendres ha declarat davant del jutge de primera instància i instrucció número 1 de Sagunt, que té les competències en violència sobre la dona. Paral·lelament, continua la investigació policial per a esclarir les circumstàncies en què va perpetrar el crim i com va caure la filla dels dos al buit des del segon pis, on estava la vivenda familiar.

La delegada del govern espanyol ha informat aquest divendres que la dona, que va ser apunyalada fins a la mort, tenia dues criatures amb el seu botxí. Fa set anys el va denunciar per maltractaments i, aleshores, la justícia va decretar mesures de protecció per a la víctima, però expiraren en 2018, una vegada ell va complir la condemna. Aleshores, Fátima va decidir reprendre la relació amb l'ara detingut, amb qui va arribar a tindre una segona filla. Fa uns tres mesos, però, havia decidit separar-se'n, encara que no hi ha constància de cap denúncia nova o que exposara la seua situació als serveis socials de Sagunt. L'autòpsia ha revelat que la dona, a més d'un tall profund al coll provocat amb un ganivet, tenia nombroses contusions per tot el cos fruit d'altres agressions.

La víctima, de 34 anys, és la sisena que causa aquesta plaga a la Comunitat Valenciana en 2023, la número 54 en tot Espanya. El crim, a més, ha deixat dues xiquetes menors òrfenes de mare: una de tretze anys que continua hospitalitzada, en coma i amb pronòstic reservat, després de caure des de l'habitatge familiar a un pati interior; i una menuda de quatre anys, acollida per uns familiars.

També et pot interessar

stats