Presó provisional, comunicada i sense fiança per al detingut per l’incendi del Saler

L'arrestat, un advocat de 59 anys, està investigat en una causa oberta per delicte del foc

Eixida del detingut del jutjat d'instrucció número 10 de València
Eixida del detingut del jutjat d'instrucció número 10 de València / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
26 d'octubre 2023 - 21:33 Actualitzat: 26 d'octubre 2023 - 22:20

La titular del jutjat d'instrucció número 10 de València, en funcions de guàrdia d'incidències, ha decretat aquest dijous a primera hora de la nit l'ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança, per a l'home detingut en relació amb diversos incendis intencionats registrats a la Devesa del Saler la setmana passada.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, l'arrestat, un home de 59 anys i advocat de professió, quedarà ara investigat en una causa oberta, inicialment i sense perjudici d'ulterior qualificació, per delicte d'incendi forestal agreujat.

La magistrada ha acordat inhibir-se de la causa en favor del jutjat d'instrucció número 14 de València, que ja tenia obertes diligències prèvies amb anterioritat amb relació a aquests fets. 

L'home va ser detingut aquest dimecres, al voltant de les 21 hores, a sa casa, situada en una urbanització del Saler. Els agents es van presentar a les set de la vesprada al seu domicili, però, no van poder accedir-hi fins a les nou, perquè no tenien orde judicial. 

Les investigacions dutes a terme pel Seprona i la col·laboració ciutadana han sigut “fonamentals” per a localitzar al presumpte autor dels incendis en una investigació que continua oberta i en la qual s'ha decretat el secret de les actuacions. A conseqüència del foc declarat el dissabte i controlat el diumenge va caldre desallotjar a díhuit persones de l'alberg Casal l'Esplai i tallar un tram de la CV-500.

S'estava investigant si el foc era intencionat, ja que es tractava del nové registrat des de l'estiu a la Devesa del Saler, que té un sistema dunar i de bosc mediterrani i se situa al parc natural de l'Albufera.

També et pot interessar

stats