Presó per al presumpte assassí d'una dona a Vilanova de Castelló

Les institucions valencianes han convocat al migdia un minut de silenci en repulsa per aquest nou crim masclista.

Presó de Picassent
Presó de Picassent / Arxiu

El jutjat d’Alzira envia a presó l’home que aquest dissabte va disparar presumptament la parella a Vilanova de Castelló (Ribera Alta) i que ha mort a l’Hospital la Fe de València. Ordena l’ingrés de manera provisional, comunicada i sense fiança, acusat d’un delicte d’homicidi, sense perjudici d’una qualificació ulterior. No constaven antecedents per maltractaments en la parella.

La víctima és una dona de 36 anys que tenia dos fills. Els fets van ocórrer a les 4:30 hores de la matinada en la casa que la parella ocupava de manera il·legal a la partida d’Utxera de Vilanova. Qui va avisar al 112 va ser el mateix detingut, que va explicar als agents que l’arma s’havia disparat accidentalment mentre a la netejava.

La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha confirmat que es tracta d’un nou cas de violència masclista. Mónica E. és la víctima número 15 a Espanya i la segona a la Comunitat Valenciana en el que portem d’any. En les estadístiques, que es registren des de 2003, seria la dona 1.048 assassinada per la parella o exparella.

El 016 és el telèfon gratuït d’atenció a les víctimes de la violència de gènere. No deixa rastre en les factures però s’ha d’esborrar de la llista de telefonades.

Condemna

Les institucions valencianes han convocat per a aquest mateix dilluns i el dimarts un minut de silenci en repulsa per aquest nou assassinat masclista. A Castelló, la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha presidit aquest migdia, a les 12:00 hores, un minut de silenci. A eixa mateixa hora s'ha celebrat una altra concentracio de tres minuts en repulsa per l'assassinat masclista a davant les Corts Valencianes.

El Ministeri d’Igualtat també ha expressat la “més absoluta condemna i repulsa” pel crim masclista, i ha traslladat el suport a la família i amistats de dona assassinada.

També et pot interessar

stats