A presó dos homes per atracar amb pistola cinc joieries del Baix Segura

Els individus amenaçaven les víctimes apuntant-los amb armes i se'ls acusa de furtar 280.000 euros entre joies i efectiu

Els atracadors, durant un dels robatoris comesos

El jutjat d'instrucció número 3 de Torrevella ha decretat l'ingrés en presó provisional per a dos homes que presumptament atracaren cinc joieries en diversos municipis de la comarca del Baix Segura entre juliol i setembre. Tot apunta que intentaven acovardir les víctimes a punta de pistola i amenaçaven els empleats dels locals amb martells i destrals.

La Guàrdia Civil ha informat que els cinc atracaments es van cometre en a penes dos mesos i generaren una important alarma social en la zona per la manera d'operar que tenien els dos lladres. En els assalts, que tingueren lloc a Torrevella, el Pilar de la Foradada i Rojals, furtaren suposadament un total de 280.000 euros entre joies i efectiu.

Abans de perpetrar els robatoris, ha explicat l'institut armat, els assaltants es feien passar per clients i visitaven la joieria. Mentre els treballadors els mostraven els productes, obtenien informació suficient sobre les mesures de seguretat de l'establiment, els horaris d'obertura i el nombre d'empleats, per a traçar així un pla que els assegurara l'èxit dels furts.

La pistola confiscada per la Guàrdia Civil
La pistola confiscada per la Guàrdia Civil / Guàrdia Civil

Una vegada triat el moment adequat, entraven al local amb les armes en alt i cridaven "A terra!", per a arraconar els treballadors. Els mantenien estesos en un racó perquè no tingueren visibilitat ni possibilitat d'activar l'alarma antiatracaments. Mentre estaven dins de l'establiment, apuntaven la clientela amb una pistola i els amenaçaven amb eines contundents com ara martells o destrals, mentre els cridaven i simulaven disparar-los o colpejar-los. Un dels dos bandits vigilava l'empleat, mentre que l'altre registrava ràpidament la joieria i arrasava amb totes les peces que trobava a l'abast.

Als detinguts se'ls imputen cinc delictes de robatori amb violència i intimidació, un delicte de robatori en interior d'habitatge, i un altre de robatori de vehicle. La investigació l'ha desenvolupada l'equip de policia judicial de la Guàrdia Civil de Torrevella, que ha recuperat algunes de les joies, 1.650 euros en metàl·lic, el material emprat per a cometre els atracaments i el turisme que utilitzaven els individus, prèviament robat en una casa de Torrevella.

També et pot interessar

stats