Presó per al 'gastrocaradura', que somriu quan el jutge d'Alacant li pregunta si és reincident

Aquest individu lituà amb aparença del "típic turista rus" amb diners, de 50 anys, és expert en menjar molt en restaurants abans de fingir infarts per a no pagar. Té vint arrestos en menys d'un any a Alacant

L'home lituà de 50 anys especialista a asseure's a la taula de bons restaurants per a menjar abans de fingir un infart per a evitar pagar,
L'home lituà de 50 anys especialista a asseure's a la taula de bons restaurants per a menjar i fingir un infart per a evitar pagar / Morell (Efe)

Un jutjat d'Alacant ha decretat la presó provisional per a l'home de 50 anys expert en menjar molt en restaurants abans de fingir infarts per a no pagar. Conegut per la Policia Nacional com el 'gastrocaradura', en el juí d'aquest dijous pel seu últim colp ha somrist al jutge quan li ha preguntat si és reincident en aquesta mena d'estafa lleu.

Amb vint arrestos en menys d'un any a Alacant per aquest tipus d'estafa en restaurants dels carrers més turístics, aquest individu lituà amb aparença del "típic turista rus" amb diners ha sigut sotmés a un juí ràpid en el jutjat d'instrucció número 9 d'Alacant per l'última estafa comesa dimarts passat en el restaurant El buen comer del carrer Major de la localitat.

Després d'aquesta vista oral, també ha passat a disposició judicial en dos jutjats més (el 4 i el 5) durant el matí per requisitòries similars que tenia pendents. Ha sigut aquest últim, el número 5, on el seu titular ha ordenat l'ingrés a la presó per reiteració en un delicte lleu de furt.

En la vista, el detingut ha prestat declaració amb l'ajuda d'un intèrpret jurat lituà i ha assegurat que no recorda l'ocorregut en el restaurant, però en ser preguntat per si havia fet abans aquest tipus d'estafa s'ha limitat a somriure i a afirmar que sí.

La Fiscalia ha demanat per a ell tres mesos de multa a raó de 10 euros diaris, pagar el compte pendent en el local El buen comer, de 34,85 euros, i sis mesos d'allunyament d'aquest local.

L'administrador del restaurant, Juan Carlos Gracia, considera que és poca pena per "l'escàndol" que va muntar l'individu durant quasi dues hores, interrompent el pas per la porta en llançar-se a terra al costat de la porta d'entrada quan fingia estar indisposat. "Vam estar entre una hora i mitja i dues sense poder facturar, amb el restaurant totalment parat per l'escàndol. I això ningú ho paga", ha lamentat Gracia.

Aquest home de 50 anys compta amb un llarg historial de menjars sense pagar fingint infarts que es reflecteix en les vint detencions, encara que es creu que pot haver-hi molts altres casos en què es va escapolir sense pagar o sense denúncia per part dels amos.

També et pot interessar

stats