Presó per a dos fundadors d'iDental per un frau de 60 milions d'euros

Javier García Pellicer i Vicente Castañer Blasco estan acusats de descapitalitzar empreses i desviar els diners cap a altres societats sota el seu control.

Clínica iDental
Clínica iDental / Europa Press

El jutge José de la Mata ha enviat a la presó dos dels fundadors d'iDental, Antonio Javier García Pellicer i Vicente Castañer Blasco, després de prendre'ls declaració per la presumpta implicació en un frau de 60 milions d'euros.

Dimarts passat, agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional van detindre 14 persones a Alacant, Madrid, Múrcia, Granada i Girona. Els arrestats havien aconseguit captar fons d'inversors internacionals i entitats de crèdit espanyoles amb les quals adquirien empreses amb problemes simulant interés per a reflotar-les. El que feien eren descapitalitzar-les i desviar els diners cap a altres societats sota el seu control i estafar inversors, treballadors, proveïdors i clients.

A l'empresari José Llorente Díaz, un dels detinguts, el jutge li ha imposat una fiança, mentre que la resta ha quedat en llibertat, entre ells l'exdirector de riscos de Bankia, Jorge Puga.

També et pot interessar