Presó sense fiança per a l'acusat de matar un home amb una escopeta a Alfafar

La mare de la víctima assegura que la família no buscarà revenja" i es conformarà amb la "justícia pel camí legal"

En imatge, la fitxa policial del detingut
En imatge, la fitxa policial del detingut / À Punt NTC

El jutge de guàrdia de València ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança, per a l'home de 29 anys acusat de matar-ne un altre, de 46, a Alfafar (Horta Sud), dissabte passat. El detingut es va entregar voluntàriament dimecres a la caserna de la Guàrdia Civil, on es va acollir al dret a no declarar. Tampoc ha parlat hui, segons ha explicat a À Punt el seu advocat, Jorge Abadia. Assegura que esperarà a fer-ho en el jutjat de primera instància i instrucció 5 de Catarroja, que ha assumit la causa, en que s'investiga un possible delicte d'homicidi.

Els agents tenien identificat el sospitós per uns vídeos en què se'l veu fugir del lloc i desfer-se de l'escopeta de caça amb què suposadament va disparar en dos ocasions per l'esquena a la víctima. Diversos testimonis asseguren que abans havien protagonitzat una discussió en un bar de la localitat.

La mare de la víctima: "No volem revenja, sinó justícia"

En declaracions a À Punt, la mare de la víctima, que ha demanat l'empresonament a través de la seua advocada, ha assegurat que la família "no vol revenja" sinó "justícia pel camí legal". "Tinc dolor, moltíssim dolor, m'han arrabassat el que més volia en la vida. S'han emportat el meu fill", ha dit a un equip dels serveis informatius.

Isabel ha negat que el fill fora un narcotraficant i l'ha descrit com un home que "tenia els seus defectes però era una magnífica persona". Nega que estiguera "barallat" amb ningú i apunta que suposadament "el van trair" per motius que no ha explicat. "Li van telefonar i es va acostar", ha dit sobre els últims minuts de la seua vida.

El crim ha alterat la convivència del barri de Sant Jordi d'Alfafar, on conviuen els cercles familiars de la víctima i l'agressor. La Policia Local ha intercedit entre les famílies per a evitar represàlies i manté el dispositiu de seguretat a la zona, que va activar en el soterrament de l'home mort.

Sobre les causes només han transcendit especulacions. S'investiga si es tracta d'un crim per encàrrec vinculat al narcotràfic, la resposta a una presumpta extorsió o una venjança entre clans per disputes del passat.

També et pot interessar

stats