La presó de Brieva concedeix a Urdangarin set dies de permís ordinari per Nadal

El marit de la infanta Cristina podrà eixir del centre penitenciari si el jutge de vigilància penitenciària hi dona el vistiplau.

Urdangarin, després de complir el primer dia de voluntariat
Urdangarin, després de complir el primer dia de voluntariat / Rodrigo Jiménez (Efe)

La presó de Brieva, a Àvila, ha autoritzat aquest dijous que Iñaki Urdangarin dispose durant les festes de Nadal de set dies de permís. Serà el primer permís ordinari que obtindrà, segons han confirmat fonts penitenciàries. El jutge de vigilància penitenciària ha de ratificar ara la decisió del centre penitenciari.

Fa 17 mesos que el marit de la infanta Cristina està a la presó i la setmana passada va complir una quarta part de la condemna que li va imposar l'Audiència de Palma de Mallorca: cinc anys i deu mesos pel cas Nóos. Igual que ocorre amb qualsevol altre pres classificat en segon grau, Urdangarin pot demanar permisos ordinaris per a eixir de la presó amb un màxim de 36 dies a l'any (setze per semestre), encara que no pot sumar més d'una setmana consecutiva.

El jutge ja va concedir al setembre al també exduc de Palma un permís per a fer, dues vegades per setmana, tasques de voluntariat en un centre religiós de Pozuelo de Alarcón, a Madrid.

Iñaki Urdangarin va ser condemnat per prevaricació continuada i malversació, tràfic d'influències, frau a l'admnistració i dos delictes fiscals.

També et pot interessar

stats