Ni presó per als agressors, ni protecció per a la víctima d’una agressió sexual de fa tres mesos

L’advocat de la víctima lamenta que, des d’agost, estiguen en llibertat els agressors tot i tractar-se de delictes greus.

Diversos vehicles de la Guàrdia Civil a les portes d'un jutjat
Diversos vehicles de la Guàrdia Civil a les portes d'un jutjat / À Punt NTC

Tres mesos després de presumptament agredir sexualment a una menor en un municipi valencià, els quatre acusats continuen en llibertat, sense cap mesura cautelar, i la víctima sense cap protecció i amb assistència psicològica. La família de l’adolescent agredida lamenta la lentitud de la justícia, a pesar d’haver-se comés, suposadament, diversos delictes i tractar-se d’uns fets “tan execrables i vergonyosos per a la societat”, com ha assenyalat en Les notícies del matí l’advocat de la família de la xiqueta de 15 anys, Rafael Iniesta.

Els fets van passar la matinada del 8 al 9 d’agost en un poble valencià. El lletrat ha recordat que vint dies després de la denúncia, interposada l’endemà per la víctima, es va detindre els presumptes autors -dos adults i dos menors-. En aquest punt, i atés que un dels menors va confessar els fets, el procediment lògic haguera sigut que la Guàrdia Civil li ho haguera comunicat al jutge instructor i que s’hagueren adoptat mesures de protecció a l’adolescent agredida o de presó per als autors dels delictes, segons argumenta el lletrat de la menor.

En no ser posats a disposició judicial i quedar en llibertat els quatre acusats, ni la Fiscalia ni tampoc la família de la menor, com a acusació particular que és, ha pogut sol·licitar mesures cautelars. No obstant això, Iniesta ha demanat la presó per als agressors, però el jutge instructor l’ha denegada, la qual cosa ha obligat la família de la víctima a recórrer aquesta decisió davant l’Audiència Provincial. Si aquesta petició també és rebutjada, segons ha avançat Rafael Iniesta en Les notícies del matí, l’acusació particular sol·licitarà mesures de protecció per a la jove.

Un seguit de delictes sense resposta judicial

Els familiars de la menors asseguren estar indignats amb la lentitud de la justícia, especialment tenint en compte la gravetat dels presumptes delictes que, segons ha detallat Iniesta, són dues agressions sexuals consumades, un delicte de revelació de secrets, un de publicació de secret, dos delictes d’omissió del deure de socors, a més d’un delicte de suplantació de la personalitat de la víctima perquè un dels menors es va fer passar per l’adolescent per a comunicar-li a la mare de la xiqueta que estava bé.

Com ha relatat l’advocat a À Punt, la família està desfeta en veure que l’agressió de l’adolescent no està tenint “ni una resposta ràpida, ni justa malgrat la gravetat dels fets”. El lletrat de la menor ha destacat que aquesta tampoc té cap tipus de protecció i que està en tractament psicològic per a superar l’impacte de l’agressió, mentre que els seus agressors no tenen cap mesura cautelar.

També et pot interessar

stats