Els presidents territorials demanen a Rubiales que presente la dimissió immediata

També demanen que es retire la demanda contra el govern per intervencionisme

El president interí de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Pedro Rocha (dreta), al costat del de la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana, Salvador Gomar Fayos
El president interí de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Pedro Rocha (dreta), al costat del de la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana, Salvador Gomar Fayos / RFEF

La Comissió de Presidents de Federacions d'Àmbit Autonòmic i Territorials de la Federació Espanyola de Futbol, reunida aquest dilluns a Madrid, ha acordat, entre altres assumptes, sol·licitar a Luis Rubiales que presente "de manera immediata" la dimissió com a president de la RFEF, "després dels últims successos i els inacceptables comportaments que han danyat amb gravetat la imatge del futbol espanyol".

Al mateix temps, la Comissió ha aprofitat per a felicitar "efusivament" la selecció femenina de futbol pel triomf en la Copa del Món i ha assegurat que valoren "el significat i el llegat de l'èxit per a l'esport espanyol". "Presentem la nostra admiració i agraïment a un grup de jugadores irrepetible i estenem la nostra felicitació a totes aquelles persones que van construir, al llarg dels anys amb obstinació, el creixement del futbol femení", han afirmat. "La RFEF manté el compromís de continuar implementant la seua inversió, així com les polítiques d'igualtat per al desenvolupament del futbol femení", han afegit.

Pel que fa a la situació actual de gestió de la Federació, la Comissió ha avançat que instaran els òrgans corresponents a iniciar "una profunda i imminent reestructuració orgànica en càrrecs estratègics de la Federació, per a donar pas a una nova etapa de gestió en el futbol espanyol".

A més, s'ha demanat al president interí, Pedro Rocha, que retire "immediatament" l'última comunicació feta en nom de la RFEF a la FIFA i a la UEFA, en què denunciava el govern espanyol per intervencionisme, una mesura que posava en perill la participació dels equips espanyols en competicions europees.

Finalment, la Comissió de Presidents ha atorgat el suport unànime a Pedro Rocha perquè lidere una nova etapa "on el diàleg i la reconciliació amb totes les institucions del futbol siga la línia que s'ha de seguir". S'han posat a disposició del CSD i de totes les institucions implicades "per a continuar construint conjuntament la candidatura al Mundial 2030".

També et pot interessar

stats