Aquest contingut ja no està disponible per veure.

La presidenta dels metges de València: "Hem d'atemorir la gent. Les UCI estan plenes i els professionals no podem més"

30 min.
tp

La presidenta del Col·legi Oficial de Metges de València, Mercedes Hurtado, ha explicat en Les notícies del matí d'À Punt Mèdia la seua visió de la pandèmia des del punt de vista del professional sanitari. Així, Hurtado considera que estem en una situació límit. "Les UCI estan plenes i els professionals no podem més", ha explicat sobre el col·lapse dels hospitals.

Sobre les operacions, la metgessa ha volgut aclarir que les que són urgents sí que s'estan realitzant amb normalitat, però que totes les que podrien ser prorrogables, s'estan posposant a l'espera que baixe la pressió hospitalària. Aquest fet, segons ha explicat, també ha suposat l'augment de la mortalitat, a causa no només de la Covid-19, sinó de la impossibilitat del sistema sanitari de poder fer el mateix excel·lent seguiment dels casos que s'estava fent abans de la pandèmia.

Per això Mercedes Hurtado ha demanat responsabilitat a la ciutadania, i ha donat la seua opinió respecte a la situació actual. "Hem arribat tard amb les mesures. A la vista dels resultats, aquestes no són les adequades", ha afirmat. A més, sobre la gran quantitat de contagis actuals, considera que "la corba de contagis no es doblegarà. Açò seguirà i haurem de dependre d'una vacunació massiva perquè la situació finalitze", ha sentenciat.

No obstant això, la vacuna és, ara per ara, un altre dels principals problemes als quals s'enfronta el sistema sanitari. Hurtado ha afirmat que el sistema està perfectament preparat per a dur a terme una vacunació massiva, però que en falten, no arriben les que haurien d'arribar i "encara queda la majoria del personal sanitari per vacunar".

Precisament, Hurtado també ha parlat de totes aquelles persones a les quals se'ls ha vacunat sense que fora el seu torn. Així, ha demanat a les autoritats transparència i uns protocols de vacunació correctes i ha criticat la posició "egoista, irresponsable i poc solidària" d'aquestes persones.

Finalment, la presidenta del Col·legi de Metges, ha assegurat que des de l'associació es demanarà, quan tot finalitze, buscar responsables sobre tots els metges morts en l'exercici de les seues funcions a causa de la Covid-19, ja que, des del començament de la pandèmia, a la Comunitat Valenciana n'han mort quatre i a tot Espanya 88.

Contingut no disponible

Continguts