El president de la Junta d'Andalusia dona positiu en coronavirus

Juanma Moreno es troba bé i estarà en aïllament domiciliari fins al 3 de juny, quan es compliran deu dies des del contacte amb un positiu

El president andalús, Juanma Moreno,  en la sessió de control al Govern aquest dijous en el Parlament d'Andalusia a Sevilla
El president andalús, Juanma Moreno, en la sessió de control al govern aquest dijous al Parlament d'Andalusia, a Sevilla / Julio Muñoz (Efe)

El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, ha donat positiu per coronavirus després de fer-se aquest dijous a la vesprada una prova a què s'ha sotmés en saber el contagi d'un contacte estret, segons ha informat el govern autonòmic. Moreno no ha mostrat cap símptoma de la malaltia de moment, es troba bé i es quedarà en aïllament domiciliari fins al 3 de juny, data en la qual es compliran deu dies del contacte estret, que va ser aquest dilluns.

El president, que ha participat aquest dijous en el ple del Parlament, ha sabut el positiu d'un contacte estret després de la sessió de control en què ha debatut amb els portaveus i que ha acabat al voltant de les 13:30 hores. Per això "s'ha aïllat immediatament", segons fonts de la Junta. Treballarà des de casa, segons han ampliat les mateixes fonts. Per la qual cosa la Junta ha assegurat que aquesta circumstància no alterarà les seues funcions, encara que se suspenen l'agenda institucional pública i les reunions presencials.

En un vídeo des del seu domicili, que ha publicat en Twitter, Moreno explica que no té símptomes i llança un missatge de "prudència" perquè ell, després de quinze mesos al capdavant del govern en la pandèmia, amb visites a més de 30 centres sanitaris i "centenars de reunions", s'infecta ara, quan s'anava a vacunar la setmana que ve. "Ara, com està prop la vacuna, tots ens estem relaxant i ara és quan som més vulnerables. Per això demane a tots moltíssima prudència", ha remarcat.

També et pot interessar