El president del CGPJ demana renovar urgentment els òrgans de govern del poder judicial

El PP assegura que no participarà mentre Podem "tinga qualsevol paper" en la renovació.

El president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes
El president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes / À Punt NTC

El president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, ha tornat a dir, per segon any consecutiu, que s'han de renovar urgentment els òrgans de govern del poder judicial. Aquestes declaracions han arribat en l'acte d'obertura de l'any judicial que ha tingut lloc amb la presència del rei Felip VI. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat que ja va haver-hi contactes i acords tancats "al 99%" amb el PP, però que els populars el van trencar "inexplicablement".

El PP ha assegurat que no pretenen arribar a cap acord mentre Podem es mantinga en el poder i tinga "qualsevol paper" en la negociació per a la renovació dels òrgans del govern del poder judicial. A més, ha assenyalat que ho fa després que el partit de Pablo Iglesias "arremetera" contra el rei emèrit quan es va anunciar que deixava Espanya i que fora també "imputat" per finançament irregular.

També lamenten que Casado "no va ser en cap moment informat pel president del govern" sobre aquest assumpte, i expliquen que el líder del PP va transmetre a La Moncloa que el pacte de renovació institucional no podia avançar amb el govern arremetent contra la institució del cap de l'Estat.

La fiscal general dictarà una instrucció sobre els ocupes

D'altra banda, la fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado, ha anunciat que en els pròxims dies dictarà una instrucció que aborde el tractament per part dels fiscals del tema de les ocupacions, al qual s'ha referit com a "fenomen delictiu".

Delgado ha afegit que malgrat estar ja regulades, algunes situacions "sí que requereixen una acció específica d'acord amb les necessitats de la ciutadania", i és en aquest context on ha situat el fet de dictar una nova instrucció sobre el fenomen de les ocupacions d'habitatges, el contingut de la qual no ha avançat.

També et pot interessar

stats