Presenten una querella contra Sanitat per la gestió de la pandèmia

Està dirigida contra Ana Barceló i altres cinc alts càrrecs per no haver “dotat de material adequat els metges i sanitaris”.

Presenten una querella contra Sanitat per la gestió de la pandèmia
Presenten una querella contra Sanitat per la gestió de la pandèmia

El Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana CESM-CV ha interposat una querella contra la consellera de Sanitat, Ana Barceló, i altres cinc alts càrrecs per “haver incomplit l’obligació de dotar de material sanitari adequat els metges i sanitaris durant la gestió de la pandèmia provocada per la Covid-19”. La querella, presentada davant la sala penal del Tribunal Superior de Justícia valencià, s'ha interposat per un presumpte delicte contra els drets dels treballadors i infracció de la Llei de prevenció de riscos laborals.

A més de Barceló, la querella es fa extensiva a Isaura Navarro, secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic; Amparo García Layunta, directora general d'Assistència Sanitària; Ofelia Gimeno, directora general de Salut Pública i Addiccions; David Fernández, sotssecretari de la Conselleria; i Carmen López Delgado, directora general de Recursos Humans de la Conselleria. També inclou “tots aquells comandaments que a conseqüència de les investigacions que se sol·liciten resulten responsables de la gestió realitzada amb caràcter previ, coetani, i vigent de la crisi sanitària de la Covid-19”.

El secretari general del sindicat, Andrés Cánovas, ha considerat necessari presentar la querella per “prendre mesures ineficaces i ineficients per a atendre l'emergència sanitària malgrat les recomanacions de les autoritats sanitàries europees i l'OMS”. “Aquestes mesures han afectat molts professionals sanitaris i metges, i alguns dels nostres companys han mort a conseqüència d'aquestes”, ha assenyalat. Així mateix, ha indicat que tots els professionals mèdics que ho consideren podran conjuminar-se a la causa, de manera gratuïta.

De moment, la Conselleria de Sanitat encara no ha fet pública la seua postura davant aquesta querella.

"Abandonats i desprotegits per l'administració"

En una entrevista a l’informatiu nit d’À Punt, el vicesecretari de CESM-CV, Víctor Pedrera, ha incidit qua la falta d’EPI, l’escassetat de tests i el canvi diari de protocols han fet que la Comunitat Valenciana siga una de les autonomies on s’han contagiat més professionals sanitaris. “Ens hem sentit totalment desprotegits i abandonats per l’administració”, ha manifestat.

En aquest sentit, Pedrera ha assegurat que des del primer moment van demanar suspendre l’activitat que no fora “estrictament urgent” però, segons diu, no els van fer cas i van mantindre les consultes sense els elements de protecció necessaris

També et pot interessar

stats