Presenten una denúncia contra les obres a la Renegada, a Orpesa

La Plataforma Salvem la Renegà i Gecen indiquen un delicte contra el medi ambient i sol·liciten la immediata paralització de l'activitat.

Imatge d'arxiu de la zona de la Renegada, a Orpresa
Imatge d'arxiu de la zona de la Renegada, a Orpresa / Arxiu

La plataforma Salvem la Renegà i el Grup per a la Conservació en els Espais Naturals (Gecen) han presentat una denúncia davant el Seprona contra la promotora Costa Bellver i la Fundació Azul Marino per presumptes delictes contra el medi ambient i l'ordenació del territori al paratge Bellver, situat al terme municipal d'Orpesa.

Segons aquesta plataforma, durant el període de confinament s'han iniciat unes obres a la urbanització del pla parcial Torre de Bellver I que afecten directament espais de la Xarxa Natura 2000, que alberga hàbitats protegits per la Directiva 92/43/CEE del Consell, de 21 de maig de 1992.

Les obres, ha assenyalat el col·lectiu, es publiciten amb cartells que anuncien la construcció d'un centre d'interpretació del Mediterrani —zoo de tortugues— i un presumpte projecte de restauració paisatgística que inclou un jardí amb zona de restaurants. Segons els denunciants, aquesta actuació forma part d'un projecte urbanístic més ampli vinculat a la construcció de residencials i un hotel, que, pel que sembla, ha sigut fragmentat a fi de defugir l'aplicació de normatives mediambientals.

La plataforma Salvem la Renegà, amb el suport de Gecen i altres organitzacions ecologistes, ha iniciat els tràmits legals per a donar constància dels fets i sol·licitar amb caràcter d'urgència la paralització immediata de qualsevol activitat que implique dany mediambiental, així com la reposició de les parcel·les afectades a l'estat previ a les actuacions denunciades. El col·lectiu ha subratllat que es continuarà treballant per a sol·licitar una investigació i depurar les responsabilitats que foren necessàries.

També et pot interessar

stats