Presenten les conclusions de la investigació sobre la fallada del desfibril·lador de la Ciutat de la Justícia

La Fiscalia demana als forenses que determinen si la falta de bateria va ser determinant per a la mort de l’home que va patir un infart.

Edifici de la Ciutat de la Justícia on van ocórrer els fets
Edifici de la Ciutat de la Justícia on van ocórrer els fets / Efe

Els professionals dels tribunals valencians coneixen aquest dimarts les conclusions de la investigació oberta per a aclarir per què un desfibril·lador de la Ciutat de la Justícia de València no tenia suficient bateria fa uns dies, quan van intentar utilitzar-lo per a salvar-li la vida a un home que va patir un infart mentre es trobava a les dependències judicials i que finalment va morir.

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha convocat els sindicats i organitzacions professionals d’advocats, fiscals, jutges, així com representants del deganat, entre altres col·lectius, per a traslladar-los les dades de les quals disposa sobre la impossibilitat d’utilitzar l’aparell. A més, Bravo anunciarà les actuacions que emprendrà el departament en relació amb aquests fets.

Investigació judicial

D’altra banda, la Fiscalia Provincial de València sol·licitarà als especialistes forenses que determinen si la impossibilitat d’utilitzar el desfibril·lador va ser la causa de la mort de l’home que va patir l’infart i que finalment va morir. Aquesta petició del Ministeri Públic es traslladarà al jutjat responsable de la investigació d’aquest assumpte, independentment que es persone o no com a acusació particular en la causa.

Diverses organitzacions jurídiques, com ara la de Jutgesses i Jutges per a la Democràcia o l’associació Francisco de Vitoria han lamentat la fallada del desfibril·lador. Jutgesses i Jutges per a la Democràcia ha demanat que s’investigue si la Conselleria de Justícia ha comés alguna negligència. En la mateixa línia s’ha mostrat l’altra associació, qui ha reclamat que es depuren responsabilitats per “fallades intolerables” com aquesta.

També et pot interessar

stats