La presència de coronavirus en les aigües residuals de València cau per tercera setmana consecutiva

A les portes de les Falles 2021, la ciutat redueix en una quarta part la presència de Covid registrada a finals de juliol

Análisi de les aigües residuals al subsol de la ciutat de València
Anàlisi de les aigües residuals al subsol de la ciutat de València / Ajuntament de València

Els nivells de coronavirus a les aigües residuals de la ciutat de València han baixat per tercera setmana consecutiva, segons ha informat en el seu web l'Ajuntament del Cap i Casal. Amb aquesta disminució, a l'agost, la presència de Covid en aigües residuals s'ha reduït una quarta part en comparació amb els registres de finals de juliol.

"Fem una lectura positiva de les dades perquè ens acostem a la setmana de Falles i suposa un repte per a controlar la situació en la ciutat; sabem que hi haurà més trobades i més mobilitat", ha remarcat la regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valia.

Les zones de la ciutat amb més presència de coronavirus en aigües residuals durant la primera meitat del mes d'agost són una part dels Poblats Marítims, Algirós, Campanar, Extramurs, Jesús, Patraix i Malilla. Valia ha puntualitzat que en el cas d'aquest últim sector, amb la major incidència de tota la ciutat, les dades podrien veure's condicionades perquè s'hi inclou l'Hospital La Fe, on hi ha persones ingressades per coronavirus, i per tindre un nombre limitat de vivendes en comparació a altres punts de València.

Entre les zones que registren millors dades destaca el Palmar, que en les últimes tres setmanes ha donat un valor de presència zero. En general, als Pobles del Sud, on hi ha un increment considerable de la població durant els mesos d'estiu, s'han registrat els valors més baixos de tota la ciutat, i comparativament la situació és millor.

L'Ajuntament de València va començar a controlar la presència de coronavirus en les aigües residuals de la ciutat durant el mes de maig de 2020. La intenció és que aquestes dades siguen un indicador del nivell d'afecció de la pandèmia i de l'evolució en els distints punts de la ciutat.

També et pot interessar

stats