La prescripció dels abusos sexuals a menors començarà a comptar quan la víctima tinga 30 anys

L'avantprojecte de la llei de protecció a la infància s’ha aprovat aquest divendres en el Consell de Ministres.

L’avantprojecte inclou protocols d’actuació als col·legis i l’obligació dels ciutadans de comunicar qualsevol sospita
L’avantprojecte inclou protocols d’actuació als col·legis i l’obligació dels ciutadans de comunicar qualsevol sospita

El Consell de Ministres d'aquest divendres ha aprovat l'avantprojecte de la Llei de protecció integral de la infància i l'adolescència contra la violència. Entre altres mesures, ampliarà el termini de prescripció dels delictes d'agressió i abús sexual comesos contra menors. Començarà a comptar quan la víctima complisca 30 anys.

En l’actualitat, aquest termini començava quan la víctima complia 18 anys i prescrivia entre 5 i 15 anys després, d’acord amb la gravetat. L'ampliació del termini de prescripció suposa implícitament la modificació del Codi Penal i afecta els delictes més greus comesos contra menors, com la temptativa d'homicidi, delictes sexuals, lesions agreujades, maltractament habitual i tràfic d'éssers humans menors d'edat.

A més, l'avantprojecte de llei endureix les condicions de compliment de les penes dels condemnats per agressions sexuals a menors, ja que no podran accedir a permisos penitenciaris o al tercer grau fins que hagen complit la meitat de la condemna. El mateix que la llibertat condicional, que no es podrà sol·licitar fins que el condemnat haja complit dues terceres parts de la pena.

Per una altra banda, el text aprovat en el Consell de Ministres preveu que les forces i cossos de seguretat de l'Estat, de les comunitats autònomes i de les entitats locals disposen d'unitats especialitzades en la prevenció i detecció de situacions de violència en menors d'edat. També preveu reduir el nombre de declaracions que han de fer les víctimes, ja que se’n gravarà el testimoni i s’evitarà que el menor haja de repetir els fets o explicar-los davant de l’agressor.

També et pot interessar

stats