Així es preparen els alumnes d'educació especial per al món de la restauració

Onze alumnes d'hostaleria assagen com si treballaren en un restaurant oficial

L'alumnat es prepara per al món professional de l'hostaleria / À Punt NTC

Un col·legi d’educació especial de Castelló ha posat en marxa un restaurant en què alumnes d’hostaleria s’ocupen de la cuina i de servir la clientela. La iniciativa pretén fomentar la inserció laboral en un sector que cada any acusa més la falta de personal. 

La inclusió és l'especialitat d'aquest espai, on onze alumnes prenen la comanda, elaboren les receptes i atenen la gent, dividits en equips. Es formen com a ajudants de cuina, però també de sala, demostrant que la discapacitat no els impedeix treballar com la resta de la gent. És un restaurant en pràctiques, però funciona amb la pressió d’un real, perquè l’objectiu final d'aquestes sessions és l'eixida al món laboral, on hi ha una alta demana i aquests futurs professionals poden tindre un lloc.

De fet, alguns ja s'han estrenat en restaurants de la zona i han assegurat a À Punt que es veuen treballant en el sector en el futur.

Ara mateix, continuen la formació i ja hi ha cua per a tastar el seu menú setmanal. Les llistes d'espera estan plenes fins al final de curs per a assaborir uns plats als quals aquests xics i xiques afigen un extra de bones intencions, ganes i esforç, amanint un demà que es presenta molt saborós.

També et pot interessar

stats