Prepara la universitat per al món laboral? El 61% d'estudiants creuen que no

Una enquesta entre vora 5.000 joves estudiants reflecteix les seues preocupacions i les prioritats que tenen de cara al desenvolupament professional

Efectes psicològics de la pandèmia en els estudiants universitaris
Efectes psicològics de la pandèmia en els estudiants universitaris

Prepara la universitat per al món laboral? El 61% dels joves espanyols no creu que la Universitat els prepare amb èxit per a enfrontar-se al món laboral enfront d'un 8,8% que pensa el contrari i un 30,6% que assegura que l'ensenyament superior sols ho fa en part. Així ho recull una enquesta a més de 4.700 joves feta per l'empresa de recursos humans Adecco per a conèixer quines són les seues perspectives i preferències de futur.

Sobre quin seria la seua faena ideal, el 39,4% afirma que seria la que li agradara i li permetera desenvolupar-se com a professional; un 37% opina que seria la que li possibilitara conciliar vida personal i professional; i només per al 23,6% seria la que tinguera un salari que li permetera desenvolupar-se personalment.

A més, el 68% dels joves diu que el que més l'inquieta és no poder desenvolupar-se professionalment dins de l'empresa on treballen, i un percentatge similar (64,5%) apunta el fet que no hi haja una conciliació adequada entre la seua vida personal i professional.

D'altra banda, tres de cada quatre joves consultats creuen que la universitat ha de fomentar la realització de pràctiques en empreses, incrementar l'assessorament en matèria de recerca d'ocupació i orientació laboral (49,2%), i impartir més formació relacionada amb les anomenades soft skills o competències personals (48,7%).

I preguntats per com veuen el seu aterratge en el món laboral una vegada que acaben els estudis, el 43% dels joves pensa que no serà fàcil: el 83,1% creu que les demandes del mercat laboral per als acabats de titular són massa exigents, mentre que un 16,9% no ho veu així.

També et pot interessar

stats