Preocupació en una residència de Burjassot amb quasi trenta positius

El centre està intervingut per Sanitat Universal i s'han contagiat una vintena d'internes, sis de les quals estan hospitalitzades.

Residència de les Germanetes dels Ancians Desemparats, Burjassot
Residència de les Germanetes dels Ancians Desemparats, Burjassot

La Conselleria de Sanitat Universal manté intervinguda des de dissabte la residència de majors Sequera de Burjassot, on s'ha detectat un brot de quasi una trentena de positius en Covid-19, entre interns i personal. Segons ha confirmat a À Punt la direcció del centre, de les Germanetes dels Ancians Desemparats, hi ha vint residents contagiats, quasi totes dones, i sis d'elles estan ingressades a l'Hospital La Fe de València. A més s'han infectat també cinc monges del geriàtric, dos auxiliars i el metge.

La situació a la residència és preocupant i es tem que els positius continuen augmentant en els propers dies, ja que encara queden per saber-se els resultats de les últimes PCR practicades. La direcció ha declinat fer declaracions, però assegura que des del principi s'han aplicat els protocols de manera estricta en el centre. Els familiars lamenten l'hermetisme informatiu i asseguren que des del geriàtric no els han informat de la situació en què es troben els seus.

Cent contagis en tres dies

Foren els espais més colpejats durant la primera onada de la pandèmia i ara, des que va acabar l'estiu, el coronavirus torna a cobrar força en les residències d'ancians. Només en els tres últims dies la Conselleria de Sanitat Universal ha confirmat 98 positius en aquests centres, entre interns i plantilla. A més, huit de les vint víctimes mortals registrades a la Comunitat Valenciana des de dilluns són majors interns en geriàtrics.

A hores d'ara hi ha a les comarques valencianes fins a 26 residències de majors amb algun cas actiu: tres a la província de Castelló, quinze a la de València i huit a la d'Alacant. A més, Sanitat Universal en manté intervingudes set, sis de les quals són de la província de València i la restant de la de Castelló.

També et pot interessar

stats