Preocupació en les residències valencianes per la proliferació de rebrots al territori

Familiars de residents en la DomusVi reclamen reforçar el personal i que s'hi extremen les mesures de seguretat.

Residència DomusVi d'Alcoi.
Residència DomusVi d'Alcoi.

A la Comunitat Valenciana hi ha 328 residències, i en huit hi ha encara casos de coronavirus actius. Són contagis aïllats i que deriven, en la majoria dels casos, de la primera onada de la pandèmia. El sector està preocupat i tem que els rebrots que estan escampant-se per tot el territori puguen afectar-los, per això diuen que és fonamental extremar les mesures de seguretat en les eixides de les persones residents i en les visites al centre per a evitar contagis.

Especialment preocupats estan els familiars dels residents del centre DomusVi d'Alcoi. És una de les residències més colpejada per la pandèmia, ja que hi moriren 73 persones amb Covid-19, més de la meitat dels interns. Des de la plataforma de familiars afectats per les defuncions en la residència, reclamen que s'augmente el personal de manera que millore l'atenció dels residents.

També exigeixen que es retire la concessió de forma immediata a l'empresa DomusVi, que és la que gestiona actualment el geriàtric. Per a principis d'agost hi ha prevista una nova reunió entre la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, l'Ajuntament d'Alcoi i la direcció de DomusVi per a continuar treballant en la reversió de la residència, de manera que passe a ser de titularitat pública.

També et pot interessar