Preocupació per la caiguda a la meitat de la collita de caqui d’enguany

La gran quantitat de pluja i les temperatures extraordinàriament altes a la primavera van afectar que quallara la flor

Preocupació per la caiguda a la meitat de la collita de caqui d’enguany / À Punt NTC

La collita de caqui serà un 50% inferior a la de l'última temporada, segons la previsió de la denominació d'origen de la Ribera. Les pluges i les altes temperatures de la primavera estan darrere de la falta de fruita: un problema que afectarà l'ocupació a la Ribera durant la tardor, just quan s'espera la desacceleració de l'economia.   

Enguany la imatge habitual a la majoria de camps de caqui de la Ribera és la d’arbres quasi sense fruita. La baixada de producció afectarà tota la cadena que viu d’aquesta fruita, entre altres collidors, magatzems i transportistes. 

La tardor es preveu complicada a la Ribera i, tal com avança el director de la denominació d’origen del caqui de la Ribera del Xúquer, Rafa Perucho, un augment en el preu de venda no compensaria la minva de la producció. 

El problema va començar a la primavera, quan la gran quantitat de pluja i temperatures extraordinàriament altes van afectar que quallara la flor. Una calor que s'ha intensificat a l'estiu

Enguany la Conselleria d'Agricultura ha destinat cinc milions d'euros en ajudes per a lluitar contra el cotonet, una plaga que enguany serà més protagonista a causa de la calor. Un problema afegit per al producte estrela dels camps de la Ribera.

També et pot interessar

stats