Preocupació per la brutícia al Segura

Alcaldes i ecologistes, a més de la comissió de l’aigua del PSPV, demanen a la Confederació Hidrogràfica del Segura que netege el llit del riu abans que arriben les pluges de la tardor.

Preocupació per la brutícia al Segura
Preocupació per la brutícia al Segura

Ajuntaments de les localitats pròximes al riu i grups ecologistes han demanat a la Confederació Hidrogràfica del Segura que netege el llit del riu abans que arriben les pluges de la tardor. Diuen que és aquest organisme qui té l’obligació de retirar els residus flotants que baixen pel riu i que embossen les séquies prop de la desembocadura, la qual cosa suposa un perill en cas de pluges intenses o gota freda perquè pot provocar el desbordament del riu. 

Per la seua part, la Confederació Hidrogràfica del Segura afirma que han de ser els regants els qui instal·len i paguen les reixes als canals per a evitar que els arriben els residus. 

A les protestes d’alcaldes com el de Guardamar, o el de Benejúzar, que s’havien queixat per l’estat que presenten alguns trams, s’ha afegit ara la comissió de l’aigua del PSPV, que ha demanat una reunió amb la Confederació, que ha nomenat recentment un nou president amb el qual, segons els socialistes “s’obrin noves oportunitats i expectatives de diàleg”.

També et pot interessar

stats