Els premis de la Unió de Periodistes denunciaran la vulneració del secret professional en el cas Cursach

Reconeixen el 'Diario de Mallorca' i les delegacions d'Europa Press i EFE, a més del saudita Jamal Khashoggi, a títol pòstum.

Assemblea de la Unió de Periodistes
Assemblea de la Unió de Periodistes / Biel Aliño

La Unió de Periodistes Valencians ha atorgat el Premi Llibertat d'Expressió 2019 als membres de la redacció del 'Diario de Mallorca' i les delegacions balears de les agències de notícies Europa Press i Efe als quals la policia, amb la connivència de la justícia, va requisar els mòbils personals, la documentació i els ordinadors amb informació sobre el cas Cursach.

  

Per a l'organització, aquest fet va suposar una vulneració del dret al secret professional i, per extensió, a la llibertat d'expressió. El premi pretén "visibilitzar aquest atac flagrant a la professió i recordar que el secret professional és un dret dels i de les periodistes que ens empara davant els requeriments de tercers, i que empara també la font que ens subministra la informació", reivindica en un comunicat.

  

A més, l'assemblea general de socis de la Unió ha decidit per unanimitat atorgar un altre Premi Llibertat d'Expressió 2019, de repercussió internacional. En aquest cas, el reconeixement és per a Jamal Khashoggi, periodista saudita assassinat al consolat del seu país a Istanbul. Aquest informador, crític amb el  príncep hereu Bin Salman, va haver d'exiliar-se als Estats Units, des d'on escrivia una columna mensual a The Washington Post.

  

Els dos Premis Llibertat d'Expressió 2019 de la Unió de Periodistes Valencians es lliuraran el divendres 3 de maig, en coincidència amb el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa.

També et pot interessar

stats