Premis Rei Jaume I: Xavier Freixas Dargallo

Freixas ha sigut guardonat en la categoria d’Economia per ser impulsor dels estudis d'asimetries informatives en el mercat del crèdit.

VÍDEO | Premis Rei Jaume I: Xavier Freixas Dargallo

Els jurats dels Premis Rei Jaume I han reconegut a Xavier Freixas Dargallo en la categoria d’Economia per ser impulsor dels estudis d'asimetries informatives en el mercat del crèdit amb una especial atenció al paper dels bancs centrals com a proveïdors de liquiditat i prestamistes de darrer recurs.

Nascut a Barcelona, Xavier Freixas Dargallo és doctor en Economia per la Universitat de Tolosa i llicenciat en Matemàtiques i Economia per la mateixa universitat. Actualment, és director del departament i catedràtic en Economia Financera i Comptabilitat en la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Els guanyadors d’aquests premis, que aquest any compleixen el seu 30 aniversari, són: en la categoria d’Investigació Bàsica, María Vallet Regí, en Economia, Xavier Freixas Dargallo; en Medicina Clínica, Dolores Corella Piquer; en Protecció del Medi Ambient, Íñigo Losada Rodríguez; en Noves Tecnologies, Ramón Martínez Máñez i en Emprenedoria, Enrique Silla Vidal.

Els guardons dels Premis Rei Jaume I s’atorgaran el pròxim 7 de novembre en la Llotja de València amb la presència dels reis d’Espanya.

També et pot interessar

stats