Els Premis Rei Jaume I guardonen els estudis sobre la desertització o els biosensors

L’investigador Maestre Gil, de la Universitat d’Alacant, rebrà el Premi a la Protecció del Medi Ambient pels estudis sobre la desertificació.

Acte que ha acollit el Palau de la Generalitat aquest dimarts per a fer públic el veredicte del jurat dels Jaume I de 2019
Acte que ha acollit el Palau de la Generalitat aquest dimarts per a fer públic el veredicte del jurat dels Jaume I de 2019 / À Punt NTC

Els estudis en el camp de la desertització, els avanços en l’aplicació de biosensors per a fer diagnòstics o les investigacions en el camp de la nanofotònica són alguns dels que s’han emportat els prestigiosos Premis Rei Jaume I de 2020 i que s’han fet públics aquest dimarts.

L’investigador i doctor en Biologia de la Universitat d’Alacant Fernando Tomás Maestre Gil és enguany l’únic valencià reconegut amb un premi Rei Jaume I. Maestre Gil

estudia la desertització, derivada del canvi climàtic.

Juntament amb aquest investigador, que rebrà el guardó en la categoria de Protecció del Medi Ambient, la XXXII edició dels prestigiosos premis ha distingit Laura María Lechuga, en Noves Tecnologies, pel seu treball en l’aplicació de biosensors per a fer diagnòstics clínics.

A més, en l’àmbit de l’Economia, s’ha premiat Diego Puga, qui ha fet importants contribucions en l’economia espacial. Així mateix, Francisco José García Vidal, rebrà el premi Rei Jaume I a la Investigació Bàsica, per les seues investigacions en l’àrea de la nanofotònica, un camp d’estudi que analitza les interaccions entre la matèria i la llum.

Avanços per a conèixer les hormones químicament greixoses

D’altra banda, Miguel Beato del Rosal, ha sigut guardonat en la categoria d’Investigació Mèdica. Beato del Rojal ha fet importants troballes sobre el funcionament d’un tipus d’hormones químicament greixoses. Aquest doctor, natural de Salamanca i doctorat per la universitat alemanya de Gottingen i la Complutense de Madrid, s’ha format en Bioquímica i Biologia molecular.

Per últim, i pel que fa a la categoria d’Emprenedoria, el premi recau en una dona, Verónica Pascual Boé, consellera delegada d’ASTI Mobile Robotics.

El veredicte dels més de 80 membres que integren el jurat dels Premis Rei Jaume I, i entre els quals hi ha 19 premis Nobel, s’ha fet públic aquest dimarts al matí. El president executiu dels Premis Rei Jaume I, Javier Quesada, ha comunicat els premiats en un acte, al Palau de la Generalitat, al qual també ha assistit el president de la Generalitat.

En l'edició d'enguany, marcada per la pandèmia, el jurat ha fet una crida, a través de la declaració institucional, perquè es posen els mitjans per a evitar que la bretxa digital amplie les diferències d'oportunitats entre les persones.

També et pot interessar

stats