Els Premis Jaume I reivindiquen l'acostament entre recerca i món empresarial

La cerimònia de lliurament serà a la Llotja de València aquest dimecres.

Els premiats han defensat que la recerca "no siga un forat negre sense eixida"
Els premiats han defensat que la recerca "no siga un forat negre sense eixida"

Els guardonats amb els Premis Jaume I d'enguany han reivindicat derrocar el mur "entre la recerca i el món real de l'empresa", en una roda de premsa conjunta, aquest dilluns, en què han participat el sis guanyadors. La cerimònia de lliurament de premis serà en la Llotja de València aquest dimecres, en un acte que presidirà el rei Felip VI. 

Davant dels mitjans, els premiats han defensat que la recerca "no siga un forat negre sense eixida" i els avanços i les patents aconseguides "no caiguen en sac foradat" i arriben al mercat. 

Sobre aquest tema, el Premi a l'Emprenedor, Enrique Silla, ha explicat que "no existeix innovació si no hi ha implantació" perquè "implantar una cosa significa convertir-la en producte, vendre-la i que a través de l'arribada al mercat impacte en la societat".

Per la seua banda, Ramón Martínez, Premi Noves Tecnologies, ha apuntat que la majoria dels diners van a la recerca d'excel·lència, mentre que "hi ha molt poc de finançament per a saltar aquest mur".

En el mateix sentit, el guardonat amb el Premi d'Economia, Xavier Freixas, ha remarcat que "el creixement de veritat està sustentat en les noves tecnologies". Per això, cal pensar a llarg termini i en incentius per a la transferència de la ciència a l'empresa, ha defensat. 

També et pot interessar

stats