Premien la Ruta Inti en la seua expedició integradora al Regne Unit

La iniciativa, que va nàixer a partir de la Ruta Quetzal, ha sigut seleccionada per a representar Espanya en el Premi Carlemany.

L'expedició del passat 2017 va passar per Alemanya
L'expedició del passat 2017 va passar per Alemanya / Ruta Inti

La Ruta Inti naix a l'illa del Sol, al llac Titicaca. En aquest paratge bolivià, un grup d'amics va idear un projecte per a joves de tot el món que tracta de superar l'estereotip del "turista" i mimetitzar-se amb la terra que visiten. L'edició d'enguany ha sigut seleccionada per a representar Espanya en el Premi Carlemany sobre identitat europea, coincidint amb l'expedició a les terres convulses del Regne Unit.

En la primera edició, van viatjar al Marroc / Ruta Inti

"Al final no deixa de ser una excusa perquè centenars de joves de diferents nacionalitats troben un espai comú on poder aprendre", ha contat a À Punt NTC el valencià Guille Urios, un dels creadors. Sorgeix arran de la coneguda mundialment Ruta Quetzal, creada pel reporter i atleta Miguel de la Quadra-Salcedo, una aventura que, en paraules de Guille, "ens va canviar la vida". Després d'aquesta ruta per a xics i xiques de 16 anys, van preguntar a De la Quadra-Salcedo si podien continuar amb el seu llegat i organitzar un projecte de característiques similars però per a majors d'edat.

Per recomanació del director de la Ruta Quetzal, la primera exploració va ser al Marroc, per les arrels culturals i històriques que comparteix amb la península. Portugal, Grècia, França, Alemanya i Hongria van ser els següents, i aquest últim any van recórrer la part peruana de la selva amazònica i l'altiplà bolivià. En l'aventura d'enguany, tenen previst recórrer Anglaterra, Gal·les i Escòcia. "Amb els temps que estem vivint amb el Brexit, és molt important veure tot el que tenim en comú les diferents cultures", ha expressat el valencià.

També et pot interessar