Premien la Ruta Inti en la seua expedició integradora al Regne Unit

La iniciativa, que va nàixer a partir de la Ruta Quetzal, ha sigut seleccionada per a representar Espanya en el Premi Carlemany.

L'expedició del passat 2017 va passar per Alemanya
L'expedició del passat 2017 va passar per Alemanya / Ruta Inti

La Ruta Inti naix a l'illa del Sol, al llac Titicaca. En aquest paratge bolivià, un grup d'amics va idear un projecte per a joves de tot el món que tracta de superar l'estereotip del "turista" i mimetitzar-se amb la terra que visiten. L'edició d'enguany ha sigut seleccionada per a representar Espanya en el Premi Carlemany sobre identitat europea, coincidint amb l'expedició a les terres convulses del Regne Unit.

En la primera edició, van viatjar al Marroc / Ruta Inti

"Al final no deixa de ser una excusa perquè centenars de joves de diferents nacionalitats troben un espai comú on poder aprendre", ha contat a À Punt NTC el valencià Guille Urios, un dels creadors. Sorgeix arran de la coneguda mundialment Ruta Quetzal, creada pel reporter i atleta Miguel de la Quadra-Salcedo, una aventura que, en paraules de Guille, "ens va canviar la vida". Després d'aquesta ruta per a xics i xiques de 16 anys, van preguntar a De la Quadra-Salcedo si podien continuar amb el seu llegat i organitzar un projecte de característiques similars però per a majors d'edat.

Per recomanació del director de la Ruta Quetzal, la primera exploració va ser al Marroc, per les arrels culturals i històriques que comparteix amb la península. Portugal, Grècia, França, Alemanya i Hongria van ser els següents, i aquest últim any van recórrer la part peruana de la selva amazònica i l'altiplà bolivià. En l'aventura d'enguany, tenen previst recórrer Anglaterra, Gal·les i Escòcia. "Amb els temps que estem vivint amb el Brexit, és molt important veure tot el que tenim en comú les diferents cultures", ha expressat el valencià.

També et pot interessar

stats