Premien com a millor disseny espanyol el prototip d'una boia que filtra microplàstics d'alumnes de la UPV

El prototip guardonat per la Fundació James Dyson captura les partícules contaminants que viatgen pels corrents mitjançant un sistema de filtratge.

En imatge, el prototip de la boia premiat per la Fundació James Dyson
En imatge, el prototip de la boia premiat per la Fundació James Dyson / Fundació James Dyson

El concurs internacional de la Fundació James Dyson, que dona suport a les noves generacions d'enginyeria, ha premiat com a millor disseny espanyol el prototip d'una boia de mar que filtra microplàstics i que han desenvolupat alumnes de la Universitat Politècnica de València (UPV).

La boia, que han batejat com Yuna, s'inspira en la forma i la capacitat d'adaptació a les marees del peix lluna per a capturar els microplàstics que viatgen pels corrents a través d'un sistema de filtratge. 

La balisa es obra de Yu Design, un grup de 20 estudiants del grau d’Enginyeria del Disseny i el Desenvolupament del Producte de la UPV. L'equip ja pensa a desenvolupar una start-up per a comercialitzar la idea. Ara disposen d'una maqueta i treballen en noves millores per al prototip per a evitar la contaminació associada a la degradació i abaratir els costos de producció. 

El prototip valencià, que ha rebut 2.200 euros de la fundació internacional competirà el 17 d'octubre amb els 27 premiats als diferents països pel guardó internacional, que està dotat amb 33.500 euros per als dissenyadors i 5.500 lliures esterlines per a la universitat on estudien.

The James Dyson Award proporciona suport econòmic i material als inventors que necessiten suport per a desenvolupar els seus dissenys. El premi recorda la memòria d'un inventor britànic que va revolucionar el mercat de les aspiradores.

També et pot interessar

stats