Premiat el col·legi Rajoletes de Sant Joan per un vídeo sobre la igualtat

L'alumnat de sisé obté el tercer premi del Concurs d'Audiovisuals organitzat per UGT a tot Espanya.

Premiat el col·legi Rajoletes de Sant Joan per un vídeo sobre la igualtat
Premiat el col·legi Rajoletes de Sant Joan per un vídeo sobre la igualtat

"Estimar en igualtat" és el títol del vídeo amb què els alumnes de sisé del col·legi de Rajoletes de Sant Joan d'Alacant han guanyat el tercer premi del Concurs d'Audiovisuals que organitza UGT en l'àmbit nacional. La professora, Verònica Pérez Ivorra, que també és la coordinadora en Igualdat i Convivència del centre escolar, ha explicat que els va proposar que pensaren diferents idees per a fer l'audiovisual. "És un grup que té molta iniciativa, són molt participatius i van dur diferents propostes", assenyala Verònica Pèrez.

Entre tots, van decidir desenvolupar la idea sobre una poesia que havia escrit una de les alumnes, Elena Olmedo Baeza, d'11 anys. "Van fer una pluja d'idees", relata Verònica Pèrez, "i entre tots van gravar el vídeo en el pati del col·legi". L'argument gira al voltant d'un partit de futbol. Els equips no són mixtos: per una banda estan les xiques i, per una altra, els xics. Es produeixen diferents situacions fins que una xica marca un gol. A partir d'ahí van exposant-se les idees, reflexions i reivindicacions sobre la igualtat entre els dos sexes.

L'estudiantat, d'entre 11 i 12 anys, ha comptat amb la col·laboració dels pares i mares. Entre ells Sergio Sirvent, que ha editat el vídeo. Han guanyat un premi econòmic de cent euros per a adquirir material bibliogràfic o tecnològic per al centre.

També et pot interessar

stats