Els predicadors acusats de causar una desbandada al metro de València defensen que només van "transmetre la Bíblia"

L'escena va tindre lloc vora les 23:00 hores del 4 d'agost de 2018, en una estació de metro de València.

Imatge d'arxiu de Metrovalencia
Imatge d'arxiu de Metrovalencia / Europa Press

Nou predicadors cristians evangelistes alemanys, als quals des de hui jutja l'Audiència de València per provocar una desbandada en un vagó del metro de València en llançar proclames religioses amb un megàfon, han assenyalat aquest dilluns que "no van amenaçar ningú" i que només estaven "transmetent la Bíblia".

L'escena va tindre lloc vora les 11 de la nit del 4 d'agost de 2018 en una estació de metro de València. Els processats van accedir al tren amb una creu roja de més d'un metre, un carret, motxilles i maletes. Un d'ells vestia un jupetí amb grafies àrabs. El comboi, d'altra banda, estava ple de persones. També van repartir fullets en què es podia llegir: "On aniràs si mors hui mateix?". "De sobte veig gent que ve cap a mi corrent, que deien que hi havia una bomba", ha contat a À Punt NTC una de les persones que estava al metro.

Els cristians han declarat que volgueren aprofitar el trajecte de tornada a casa per a donar un missatge als joves que estaven al metro a aquella hora. Un altre testimoni ha recordat que no va sentir el que deien per megàfon, sinó "la gent que plorava, crits... El metro va parar i tot el món va eixir en desbandada". Davant d'això, els predicadors han defés hui la seua innocència.

El fiscal demana per a cadascun dels nou homes, entre 19 i 42 anys, una pena de quatre anys de presó per un delicte de desordes públics en concurs amb un delicte de lesions; la defensa, la lliure absolució. L'Audiència continuarà el juí demà amb nous testimonis.

També et pot interessar

stats