Les precipitacions deixen 70 l/m2 al Baix Maestrat

Aemet desvincula les precipitacions de l’efecte directe de l'huracà Leslie, que s’ha desdibuixat en forma de borrasca.

Les precipitacions deixen 70 l

Les restes de l’huracà Leslie, convertit ja en borrasca en tocar la península Ibèrica, s’han fet notar en alguns punts de la Comunitat Valenciana.

Les precipitacions d’aquesta vesprada han deixat 70 l/m² a Alcalà de Xivert, al Baix Maestrat, la comarca més afectada pel temporal de hui diumenge. Així ho evidencien els 67,8 l/m² arreplegats a la Pobla de Benifassà, els 59,6 de Cervera del Maestrat, els 52 de Traiguera i els 43 d’Atzeneta del Maestrat.

A primera hora de la vesprada les pluges han descarregat amb força a les comarques del nord i han deixat més de 20 litres per metre quadrat en un hora en municipis de l’interior com ara Montanejos (l’Alt Palància), i a l'embassament d'Arenós (l'Alt Millars).

La pluja també ha visitat les comarques centrals i del sud, però amb registres més baixos. A Elx (el Baix Vinalopó) s’han acumulat 28,3 litres, i a Setaigües (la Foia de Bunyol) n’han caigut 19. Com ha passat a Castelló, en aquestes zones les precipitacions han sigut curtes i intenses, i han deixat en un hora registres de 16,6   l/m² a Marines (el Camp de Túria), 14,4 a Pedralba (els Serrans) i a l'Alcora (l’Alcalatén), 13 a Benafigos (l’Alcalatén), 10,2 a Xiva (la Foia de Bunyol) i 7,8 a Vilamarxant (el Camp de Túria).

Aemet ha aclarit en un comunicat que el cicló Leslie "no és el responsable directe de les pluges d'aquesta vesprada a la Comunitat Valenciana". El cicló s'ha desdibuixat en interaccionar amb un front atlàntic i ha activat una borrasca que es desplaçava cap a l'est i que, juntament amb l'aire humit del mediterrani, ha generat les tempestes en el nostre territori.

Avís taronja a Castelló i groc a València i Alacant

Aemet manté l'avís taronja (risc important) en tota la província de Castelló i groc (risc) a la de València i Alacant per pluges i tempestes. Inicialment, l'alerta estava prevista únicament en nivell groc per a l'interior de les comarques del nord.  Les alertes per pluges estan activades entre les 12 del migdia i les 12 de la nit en tota la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats