El PP proposa retardar l'expulsió de les dones immigrants sense papers si donen els fills en adopció

Gènova ha assegurat que el que volen és ampliar a Espanya una mesura que ja apliquen a la Comunitat de Madrid.

Una pastera, en la qual viatjaven almenys sis dones i quatre menors, arriba la setmana passada a Granada
Una pastera, en la qual viatjaven almenys sis dones i quatre menors, arriba la setmana passada a Granada / Alba Feixas (Efe)

El Partit Popular ha anunciat que, si guanya les eleccions del 28 d'abril, posarà en marxa la seua llei de suport a la maternitat, en què inclourà una proposta per a retardar l'expulsió de les dones immigrants sense papers fins que parisquen i donen el fill en adopció. Quan entreguen els nadons, les dones podran ser repatriades al propi país d'origen com qualsevol persona en situació irregular. 

Anit la direcció del partit va matisar la proposta i asseguraren que el que volen a Gènova és ampliar a Espanya una mesura que ja apliquen a la Comunitat de Madrid. Segons han explicat, el que pretenen amb aquesta mesura és que totes les dones, estiguen en situació legal o il·legal, tinguen les mateixes garanties i protecció en cas de voler donar el fill en adopció.

Fonts del partit han insistit que es tracta d'evitar per raons humanitàries que s'utilitzen les dades que s'han de facilitar en un procés d'entrega d'adopció com a excusa per a tramitar un expedient d'expulsió. A més, han remarcat que en cap cas proposen no expulsar dones en situació irregular a canvi que entreguen els fills en adopció, una qüestió que titlen de "literalment una barbaritat".

Oltra: "Em repugna aquesta mesquinesa

"

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, s'ha mostrat contundent amb la proposta popular: "Em repugna aquesta mesquinesa. Em repugna que sigueu capaços de verbalitzar aquesta barbaritat. Soc mare adoptant. Els meus fills són el millor que m'ha passat en la vida. Tan repugnant que fins em feu sentir culpable", ha denunciat en el seu compte de Twitter.

Per la seua part, el ministre d'Afers Estrangers, Josep Borrell, ha assenyalat que la idea de no expulsar les immigrants embarassades, que es troben en situació irregular i que vulguen donar en adopció el seu fill o filla, no és una bona opció "des del punt de vista del respecte dels drets humans en general i de les dones en particular".

Noves reaccions del PP: “Proposem el contrari del que ens acusen”

“Proposem el contrari del que ens acusen”, ha assegurat el subsecretari d’Organització del PP, Javier Maroto. Afirma que el president del PP, Pablo Casado, “és primer persona i després, polític” i, per això, proposa mesures perquè una dona embarassada que es troba en situació irregular a Espanya “no tinga por de donar les seues dades quan vol donar el seu fill en adopció, perquè això pot suposar que l’agafen i la facen fora del país”.

“Per raons humanitàries i de protecció del menor i de la dona, diem que aquest procés no servisca per a iniciar un tràmit d’expulsió”, ha afirmat Maroto, qui puntualitza que “això no canvia la situació irregular d’aquesta dona, ni en canvia res”.

El subsecretari del PP ha recordat que aquest protocol ja s’aplica a la Comunitat de Madrid i volen ampliar-lo a la resta d’Espanya per a “evitar situacions de risc per als menors i les mares”, com una de les mesures de la llei de protecció de la maternitat que va proposar Casado el passat cap de setmana a Cartagena.

També et pot interessar

stats