El PP planteja un bo infantil per a garantir la gratuïtat completa de l'educació de 0 a 3 anys

És una de les mesures estrela de la proposta de llei presentada per a garantir la conciliació familiar i laboral.

Isabel Bonig, en una imatge d'arxiu
Isabel Bonig, en una imatge d'arxiu

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana ha registrat aquest dimecres a les Corts una proposició de llei de conciliació de la vida personal, laboral i familiar i per a l'eliminació de la bretxa salarial. Entre altres mesures, planteja la gratuïtat universal de l'educació de 0 a 3 anys amb un bo infantil que suposaria un cost global de 175 milions a l'any. Així ho ha explicat la presidenta i síndica del PPCV en les Corts, Isabel Bonig, que ha destacat que no pretén que aquesta llei “siga la panacea”, sinó que és un document obert al diàleg i a la modificació per a protegir “el feminisme, la igualtat real entre homes i dones, que la maternitat no siga incompatible amb el desenvolupament de la carrera professional i la corresponsabilitat”.

La proposta de llei es desenvolupa entorn de tres eixos: laboral, educatiu i social. En el pla educatiu es proposa la gratuïtat universal de la formació de 0 a 3 anys amb un bo infantil que cobriria el cost de l'escolarització al centre triat pels pares. Bonig ha recordat que el govern de Ximo Puig ha posat aules gratuïtes de 2 anys, la qual cosa ha afectat la xarxa d'escoles infantils. I ha preguntat què passarà amb la conciliació si aquestes desapareixen, especialment en un moment com l'actual en què la pandèmia de Covid-19 tampoc aconsella confiar als avis, col·lectiu de risc, la cura dels menors.

Per això el PP planteja que l'educació siga gratuïta de 0 a 3 anys, ajudant la “magnífica xarxa” d'escoles infantils, que precisament és un col·lectiu d'ocupació majoritàriament femenina, i oferir una educació de qualitat que afavorisca també la conciliació. “És qüestió de prioritats”, ha dit Bonig. La responsable del PP valencià ha assegurat que hi ha “una preocupació en les famílies, una incertesa davant l'inici del curs escolar, que ha de coordinar-se i planificar-se, i es produirà un augment en les tensions familiars a l'hora de conciliar”.

Línies de subvencions per a fomentar la conciliació

Altres de les mesures arreplegades en la llei són línies de subvencions per al foment de la conciliació, compensant la disminució d'ingressos dels treballadors que demanen reducció de jornada o excedència per a la cura de menors o dependents, subvencions perquè les empreses establisquen mecanismes de racionalització i flexibilització d'horaris, deduccions fiscals per al foment de la conciliació i l'accés voluntari al teletreball a empleats públics en els casos en què siga possible.

També et pot interessar

stats