El PP exigeix dimissions per les “inútils mesures” del Consell contra la xilel·la

Agricultura va informar dilluns de la detecció del primer positiu pel bacteri en un albercoquer de les comarques d'Alacant.

Fulles d'un arbre afectat per la ‘Xylella fastidiosa’
Fulles d'un arbre afectat per la ‘Xylella fastidiosa’ / Europa Press

El diputat autonòmic del grup parlamentari popular Juan de Dios Navarro ha exigit aquest dimarts “dimissions i responsabilitats” en la Conselleria d'Agricultura per les “inútils mesures” del departament dirigit per Elena Cebrián per a frenar la Xylella fastidiosa a Alacant.

Navarro ha assenyalat que la plaga “creix sense control malgrat la política aplicada per Agricultura amb la negativa del sector”. De fet, ha incidit en què els tècnics de la conselleria admeten que la Xylella fastidiosa s'ha estés a més poblacions de les comarques d'Alacant.

En aquest sentit, ha apuntat que són 60 municipis on s'ha registrat la presència del bacteri en els arbres “sense que ningú sàpia com controlar-la”, afirma el diputat.

La Conselleria d’Agricultura va informar el passat dilluns de la detecció del primer positiu per Xylella fastidiosa en un albercoquer de les comarques d'Alacant. Segons un informe que va difondre la conselleria, s’han constatat 231 positius nous i la presència de l’epidèmia en quatre municipis més: Teulada, Xàbia, Dénia i el Poble Nou de Benitatxell. 

Així, segons el diputat autonòmic, la xilel·la supera les cent mil hectàrees afectades. “La situació és insostenible per a les comarques d’Alacant, on es destruirà més del 20% del cultiu de secà i deixarà desèrtic el nord de la província”, ha vaticinat Navarro.

“Els populars no esperem solament explicacions, sinó que vinga amb dimissions també per la nefasta gestió en aquesta crisi agrícola, per la ineficàcia de l'absurda tala massiva, que ha provocat perdre milers d'arbres de manera inútil”, ha assenyalat el popular.

També et pot interessar

stats