El PP diu que la reversió de l'Hospital d'Alzira empitjorarà l'atenció

Assegura que la nova gestió impedirà obrir els quiròfans el cap de setmana. PSPV i Compromís consideren les declaracions irresponsables.

El Partit Popular afirma que la reversió de l'Hospital d'Alzira dificultarà les intervencions quirúrgiques el cap de setmana o l'atenció sanitària de vesprada. El pròxim 1 d'abril acaba la concessió a l'empresa Ribera Salud, que gestionava el centre hospitalari des de 1999. A partir d'eixa data, l'Hospital de la Ribera tornarà a ser de gestió pública i passarà a dependre directament de la Conselleria de Sanitat.

 

La reversió de la gestió privada també eliminarà, segons els populars, alguns dels serveis que ara s'hi presten com per exemple la cirurgia pediàtrica. José Juan Zaplana, subsecretari regional del PP de la Comunitat Valenciana i diputat a les Corts, assegura que s'incrementaran les llistes d'espera, que a hores d'ara no s'han donat a conéixer, i que empitjorarà la qualitat. El missatge s'inclou dins la campanya informativa que els populars estan fent a la comarca.

La campanya ja l'han criticada els grups polítics que formen part del Consell. Ignacio Subías, portaveu de Sanitat del PSPV a les Corts, denuncia que les informacions són "falses i irresponsables" perquè, assegura que no perdran prestacions, els treballadors continuaran treballant i l'atenció serà "la mateixa o millor": 

Per a Compromís, el missatge que es llança en aquestes campanyes tracta de boicotejar tot el procés de reversió i s'alinea amb el que fa la mateixa empresa, Ribera Salut. Isaura Navarro, portaveu de Sanitat de Compromís a les Corts, qualifica les informacions oferides pel PP de "mentides":

El portaveu de Sanitat de Ciutadans a les Corts, Juan Córdoba, assegura que el seus representants a la comarca també han partiticpat en reunions informatives. "Estarem a l'expectativa. Volem confiar que tot anirà bé i no faremr cap campanya alarmista. Anem a veure el que passa durant les primeres setmanes i farem balanç", conclou. 

Quan falten poc més de 10 dies perquè l'hospital i tota l'àrea de salut de la Ribera passen a gestió pública, ara es tramita l'aprovació, per via d'urgència, del decret que regularà l'aspecte del personal, i Conselleria de Sanitat ha planificat els torns de treball de 2018.

També et pot interessar

stats