El PP demana la destitució de Grezzi per la seua responsabilitat política en el frau en l'EMT

Ciutadans vol que l'Empresa Municipal de Transports siga intervinguda directament per l'Ajuntament de València.

Autobús de l'EMT, en una imatge d'arxiu
Autobús de l'EMT, en una imatge d'arxiu / À Punt Mèdia

A l'Ajuntament de València es reuneix des de les 13:00 hores el consell d'administració de l'EMT que tractarà el frau de 4 milions d'euros. Una reunió que es preveu molt tensa. Abans la portaveu del grup municipal del PP a l'Ajuntament de València, María José Català, ha confirmat que demanarà responsabilitats polítiques a l'alcalde, Joan Ribó, i la dimissió del regidor Giussepe Grezzi. Per la seua banda, el portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, ha avançat que demanaran que l'EMT siga intervinguda directament per l'Ajuntament. 

Català ha demanat la destitució del president de l'Empresa Municipal de Transports i regidor de Mobilitat, Giusepe Grezzi, en les seues competències en aquesta àrea, per la seua responsabilitat política en el frau de quatre milions d'euros en l'empresa pública.

Segons la portaveu popular, en una empresa privada "ratificar un gerent després d'un frau de quatre milions seria impensable, ja que hauria sigut destituït immediatament, i no acomiadar una treballadora que suma 30 anys en l'empresa i a la qual no li han donat l'oportunitat de defensar-se".

L'oposició demana un ple extraordinari

La síndica del PP ha anunciat també la petició d'un ple extraordinari, sol·licitat pels 16 regidors de l'oposició, huit del PP, sis de Ciutadans i dos de Vox. En l'orde del dia es demana en primer lloc la compareixença de Ribó perquè conte i informe del que ha passat en l'EMT. A més, entre les peticions per al ple extraordinari està també que s'aprove una comissió d'investigació al si de l'Ajuntament i no dins del consell d'administració de l'empresa, com pretenen Compromís i el PSPV.

Al mateix temps, demanen que s'aprove en el ple "una sol·licitud a la Intervenció General Municipal d'un informe d'auditoria" sobre la correcta aplicació dels protocols i la normativa aplicable en les ordes de pagament afectades en la presumpta estafa ocorreguda en l'EMT.

Ciutadans exigeix que el consistori intervinga l'EMT

Ciutadans ha exigit a l'alcalde, Joan Ribó, que el consistori intervinga la gestió econòmica i financera de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) després del frau de quatre milions d'euros. El portaveu de Cs, Fernando Giner, ha insistit en la necessitat de convocar la junta d'accionistes de l'EMT, "que són tots els regidors de l'Ajuntament de València", per a decidir el futur de la gestió de l'entitat.

També et pot interessar

stats