El PP i Cs d’Alacant demanen al govern central mesures legals contra els okupes

Sol·liciten que les vivendes ocupades il·lícitament es puguen desallotjar en un màxim de 12 hores.

Ple de l'Ajuntament d'Alacant
Ple de l'Ajuntament d'Alacant / À Punt NTC

Les portaveus del PP i Ciutadans en l’Ajuntament d’Alacant, Mari Carmen de España i Mari Carmen Sánchez, volen que el Consell reclame al govern central mesures legals per a combatre l'ocupació. Per això, han firmat una declaració institucional conjunta, que debatrà el pròxim ple del consistori, i en què les dues formacions demanen castic més dur contra els okupes i que es permeta desallotjar habitatges ocupats il·legalment en un màxim de 12 hores.

Les formacions conservadores denuncien que Alacant té una taxa d’habitatges ocupats superior a la de Madrid, i la raó cal buscar-la en la gran quantitat de segones residències que hi ha a la ciutat, que estan deshabitades durant llargs períodes de temps.

“Hi ha barris pràcticament ocupats, com per exemple Joan XIII. La conseqüència directa d’aquesta ocupació il·legal és l’augment de baralles, tràfic d’estupefaents i brutesa, causes que contribueixen a deteriorar la convivència de tot un barri”, afirmen De España i Sánchez en la declaració.

Per al PP i Ciutadans, “encara que les últimes reformes legislatives han tractat de buscar que els okupes puguen ser desallotjats d’una manera més àgil –permeten acudir a la via civil i no únicament a la penal–, el procés continua sent llarg i angoixós per als propietaris”.

També et pot interessar

stats