El Pozo Negro de les Fonts d'Aiòder comença a cobrar l'entrada als usuaris

Cobrarà tres euros i se suma a la iniciativa d'altres àrees de bany d'interior com el Salto de la Novia, a Navaixes, o la font de Los Baños, de Montanejos

El Pozo Negro de les Fonts d'Aiòder / À Punt NTC
Paco Quiles
24 de juny 2021 - 19:25

A les comarques del nord, les zones de bany comencen la temporada. Algunes ho fan amb noves mesures per tal de garantir la seguretat i limitar-hi l'accés, seguint la senda iniciada per altres els anys anteriors. És el cas de l'Ajuntament de les Fonts d'Aiòder, a l'Alt Millars, que ha decidit començar a cobrar tres euros els usuaris del Pozo Negro, com ja ho fan altres platges d'interior com les del Salto de la Novia, a Navaixes, a l'Alt Palància, o la font de Los Baños, de Montanejos, també a l'Alt Millars.

Des d'aquesta setmana, els majors de deu anys que vulguen gaudir del Pozo Negro han de pagar per accedir a la zona, que s'ha regulat com a platja fluvial. A Navaixes, entrar al Salto de la Novia costa des de 2017 dos euros per persona, mentre que a la font de Los Baños, de Montanejos, l'any passat i a causa de la pandèmia van limitar l'aforament i també van començar a cobrar tres euros.

Les Fonts d'Aiòder
Les Fonts d'Aiòder / À Punt NTC

Un espectacular racó de la Serra d'Espadà

El paratge del Pozo Negro de les Fonts d'Aiòder, a l'Alt Millars, és un dels racons més espectaculars de la Serra d'Espadà. L'aforament s'estableix en cent persones des de les 9 del matí fins a les 7 de la vesprada. S'hi ha habilitat un aparcament, senyalització i hi haurà personal de neteja i de vigilància per tal d'evitar incidències.

L'objectiu és garantir la seguretat del paratge i dels seus usuaris, i evitar aglomeracions en cas d'incendi forestal, ja que està en una zona de difícil accés. Amb tot, la mesura que no ha satisfet a tots els usuaris. Si bé alguns veuen un encert en la mesura, per tal d'evitar massificacions, altres creuen que el preu és car i els senderistes critiquen que els cobren per creuar el paratge per a fer senderisme.

També et pot interessar

stats