La potència de l'última mascletà de les Falles apaga els monitors de realització d'À Punt

El realitzador d'À Punt Dani Vila ha marcat les indicacions per al senyal en directe quasi a cegues

Mascletà disparada per Pirotecnia Mediterráneo el 19 de març de 2024
Mascletà disparada per Pirotecnia Mediterráneo el 19 de març de 2024 / À Punt
19 de març 2024 - 15:58

La potent mascletà d'aquest dimarts, 19 de març, ha tancat el cicle de pirotècnia de les Falles d'enguany. Ha sigut un espectacle a càrrec de Pirotecnia Mediterráneo que passarà a la història com la més potent que ha viscut mai la ciutat, i també per haver provocat una onada expansiva tan forta que ha caigut el senyal que reben els realitzadors al control central d'À Punt, a Burjassot.

El realitzador d'À Punt Dani Vila ha marcat les indicacions per al senyal en directe pràcticament a cegues i guiant l'equip per intuïció. "No m'hi veig", ha dit al principi. Segons després, Vila ha demanat el canvi de càmeres (l'aèria, les que apuntaven a la pólvora, al públic...) de memòria. "Tres! Quatre! Sis! La del públic... la nou, la nou!", ha cridat, sense parar, amb tots els monitors en negre.

Ha sigut un moment de gran tensió, ja que d'aquest equip depenia que la gent a casa no s'adonara que hi havia hagut algun problema. Així ha sigut com els espectadors, des de casa, han pogut seguir la retransmissió, com s'ha fet durant els díhuit dies anteriors.

Vidres trencats a l'Ajuntament de València

L'edifici consistorial ha sofrit també l'impacte del contundent terratrémol d'aquesta inolvidable mascletà. Al acabar, s'ha vist com alguns vidres s'havien trencat per l'onada expansiva. Es tracta d'una finestra de l'oficina de Turisme, situada en la planta baixa del consistori, en la mateixa plaça de l'Ajuntament, segons han confirmat fonts municipals.

També et pot interessar

stats