El Postiguet es rendeix als pirates barbarescos

Milers d’alacantins i turistes disfrutaren del desembarcament de les festes de moros i cristians. Un acte del segle XV que es va recuperar l’any passat.

VÍDEO | El Postiguet es rendeix als pirates barbarescos

Alacant rememora les batalles entre moros i cristians amb el desembarcament de pirates barbarescos. Cap a les 9 de la nit, les embarcacions van arribar a la platja del Postiguet. En arribar a terra, es va lliurar una batalla d’arcabusseria per a conquistar la vila d’Alacant. Representació d’ambaixades i batalles a foc i espasa que van concloure amb la capitulació del bàndol moro. 

Vora 500 festers van participar en aquest desembarcament sota la mirada atenta de milers de persones que s’acostaren a la platja del Postiguet. Festers, veïns i turistes que des del passeig o des de la mar no es van voler perdre aquest acte. Aquesta tradició ja se celebrava en el segle XV i és la més antiga que consta en els arxius. En el segle XVII es va deixar de celebrar però l’any passat, la Federació Alacantina de Moros i Cristians la va recuperar i va tindre una gran acceptació, segons ens diu el president, Emilio Carretón: “Ha sigut un èxit de participació i d’afluència d’espectadors”. 

Aquest acte es continuarà celebrant per a acostar una mica més la nostra història als alacantins i visitants.

També et pot interessar

stats